MPS Productproof

Een van de kernwaarden van De Jong Tuinplanten is duurzaamheid, en om ons beleid meetbaar te kunnen maken gebruiken wij de MPS certificering (MPS staat voor Milieu Project Sierteelt). Wij zijn dan ook trots op onze MPS A certificering. Op deze manier creëren we transparantie, middels de website volgjebloemofplant.nl kunnen onze afnemers en zelfs consumenten zich informeren over onze wijze van produceren. Transparantie is tegenwoordig een steeds meer gevraagd onderdeel van de bedrijfsvoering, hierdoor zijn wij blij om met het MPS-vignet te kunnen werken.
 
Ook consumenten vragen steeds meer inzage in de herkomst van producten die men kan kiezen en kopen. Duurzaamheid is een van de criteria die een rol speelt in het keuzeproces van consumenten. MPS Productproof is een extra tool voor ons om te kunnen laten zien dat onze producten schoon zijn. 
Er worden middels MPS onafhankelijk en regelmatig bladmonsters genomen, om te controleren of we ons gedurende de teelt aan de richtlijnen houden.
Door gebruik te maken van MPS registratie maken we inzichtelijk welke (veelal biologische) middelen er nodig zijn om een kwalitatief hoogstaand product te kunnen telen. Daar, waar we met onze biologische bestrijding nog niet toereikend kunnen zijn om onze producten in de gewenste kwaliteit uit te kunnen leveren, gebruiken we gewasbeschermingsmiddelen. Dit proberen we overigens nog altijd te reduceren.
 
Ook maken we gebruik van bijen, we stimuleren hierbij het gebruik van natuurlijke vijanden, waardoor er uiteindelijk weer minder bespuitingen nodig zijn. Zes volken huizen inmiddels op de kwekerij en deze worden beheerd door een eigen imker. Het gebruik van neonicotinoïden is de laatste tijd diverse malen negatief in het nieuws, mede doordat dit schadelijk is voor de mens, bijen, vlinders en andere natuurlijke vijanden. Wij gebruiken nooit neonicotinoïden, en onze natuurlijke oplossingen voorkomen al jaren een te hoge concentratie van residuen van pesticiden op onze producten. 
 
Schadelijke insecten worden naast de gebruikelijke methoden, volgens ‘het boekje’, ook bestreden door kwikstaartjes of andere vogels in onze kas. Zij vormen een aanvullende natuurlijke oplossing tegen eventuele schadelijke insecten.
 
De Jong tuinplanten is al jarenlang actief met MPS registratie. Productproof gaat weer een stapje verder. Zo maken we onze teelt stap voor stap nog steeds duurzamer.
Dit zijn we aan onszelf, u, de natuur en de toekomst verplicht.
 

 DSC 1427                       MPSA601961                        canvas 3

 

 Klik hier voor het bijbehorende certificaat

 Klik hier voor www.volgjebloemofplant.nl 

Bekijk onze nieuwste afbeeldingen